Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Smysl článku jsem příliš nepochopil. Každý člověk je jedinečný a nelze říct, mimo spekulaci, že by se na stejném místě zachoval stejně kdokoliv. Zhrzený kavárenský intelektuál nemůže rozdýchat, že prohrál v presidentských volbách. Já jsem taky prohrál nebo spíš remizoval, jelikož jsem nevolil nikoho  z důvodu deficitu přijatelných kandidátů. Ani ve snu by mne nenapadlo kritizovat konání presidenta za to, že dělá to co svým voličům slíbil. Většina zúčastněných jej zvolila a on má alespoň tolik slušnosti, že to co slíbil neodhodil okamžitě do stoupy, tak jako to s naprostou samozřejmostí dělají  nově zvolení představitelé politických stran. Hovořím hlavně o tzv. pravici z předchozí vlády, jejich voliči mohou být oprávněně znechuceni takovým přístupem. Abych nebyl jednostranný, možná se to týká i levicových stran, ale tam to tolik nesleduji. Pokud bude převažovat osobní prospěch nad ideami a všichni politici zvolení na základě svých stranických cílů a volebních programů okamžitě po zvolení tyto idee a programy odhodí, nemohou se divit, že jejich životnost bude velmi jepičí. V podstatě není cesty ven, stát bude navzdory ekonomickým a politickým problémům bobtnat, ekonomika bude upadat, ať už vysokým zdaněním nebo vysokou inflací a voliči budou s konáním svých zástupců stále nespokojeni. Zástupci budou ovšem velmi spokojeni. Ať vydržíme alespoň 3 roky a budou dokonce na toto kratší období i plánovat svou osobní budoucnost. Co kde prohlásí a jak konvenčně se zachovají je vedlejší.

12 6
možnosti

Prezidenta nekritizuje co dělá,ale jak to dělá

1 2
možnosti
IM

I15v46o 36M90i98l30d78a

22. 8. 2013 13:38

pane Fusku, slova "pustit tam ty, kteří se ještě neznemožnili. A to především proto, že to ani nemohli zkusit" myslíte skutečně vážně? Kolik zavražděných, zmrzačených, pozavízaných, pronásledovaných, okradených a zhovadile zdebilizovaných by ještě museli bolševici "vyprodukovat", abyste Vy a mnozí, mnozí, mnozí, mnozí  jiní uznali, že už se nelidsky a neeticky "znemožnili"? jo, ono to nebylo zrovna včera, předevčerem, před týdnem, před rokem....

to bylo před čtvrtstoletím, to se nepočítá, viďte! pamatujte si, že komunista, a bolševik zvlášť, se chová slušně jen když musí! MZ je jen ukázka toho jak to začne, když muset přestává

5 5
možnosti
MK

Slušná fóbie,to už je na doktora;-D

7 5
možnosti
JS

Stylisticky ubohé,myšlenky nenávistné. Těžko se to přežvykuje,což ? Plýtváte časem autore.   ;-D

5 13
možnosti
JR

J75i30ř35í 21R91o94d

23. 8. 2013 9:01

Spíše bych řekl, že nenávist a hlavně závist ovlivňuje Vaše chování a uvažování:-( Věříte asi tomu, že více přerozdělování a vyšší zdanění těch pracovitějších něco změní k lepšímu:-) . Nikoliv, povede jen k ještě větší korupci!

3 2
možnosti
JK

Pánové Klaus a Zeman jsou to největší neštěstí, co mohlo naši zemi po 45 letech vlády lůzy potkat. Oba úzce napojeni na struktury bývalé KGB, nyní fungující na ekonomické bázi, mimochodem mnohem mocnější, nežli kdy fungovaly na bázi ideologické, jsou přímou příčinou polistopadového vývoje směrem, který se nám nyní ukazuje v plné síle. Korupce, rozkrádání veřejných prostředků, klientelismus, všeobecný morální a kulturní marasmus, to jsou jen některé průvodní jevy a důsledky vlivu především těchto dvou pánů v českém veřejném životě.

8 7
možnosti
MK

Z části bych s p.Fouskem i souhlasil,ale strašit levicí je už dost ubohé.Kdyby byla ta pravice tak skvělá,asi by to zde vypadalo jinak a nebylo by předčasné volby.Chce to jen vylézt z té pravicové ulity,protřít oči a říct si,že je mi jedno,jestli zde bude levice nebo pravice,hlavní je,ať se to tu konečně zlepší.President(ať je to kdo chce),je státník s právy i povinnostmi.Pokud se chová dle ústavy,je vše OK ať je to zvyk či ne.A že chce být viděn?No proč ne,není to loutka a poskok ODS.Takže zamést před vlastním prahem a vzhůru k volbám..

12 4
možnosti
JH

J92a33n 36H32l44e17d58í60k

22. 8. 2013 12:03

kvalita lidí  se pozná, do jaké míry věří předvolebním slibům, Češi se chlubí svým pohanstvím, vysmívají se víře v Boha, aby uvěřili naivním slibům levičáků. Komunisté zde panovali 1945--1990, t.j. 45 let, pověsili cca 300 zcela nevinných odpůrců, vyhnali cca 350.000 většinou velmi kvalitních lidí, moudré hlavy mládeže šupli do hutí a dolů, Půlka Prahy byla pod lešením, památky se rozpadaly,-- nástupem Gorbačova i nenároční Rusové odmítli český brak a šmejd a začali od roku 1986-7 nakupovat moderní tovar na západě a tím zdevastovali čs ekonomiku na tolik, že Husák-Štrougal-dokonce i krejčí Bilak- Adamec předali dobrovolně vládu do rukou mazaných a zatím neprofláknutých Čalfů a naivních dramatiků- Havlů.

9 4
možnosti
JR

J32i44ř19í 82R31o26d

23. 8. 2013 9:05

Nehledě na to, že komunisté v SSSR zabili miliony svých spoluobčanů s jiným názorem. Nepochopím, jak může strana, podobná a horší než NSDAP Hitlera být v ČR mezi povolenými stranami.

2 0
možnosti
DD

A že vám a vám podobně smýšlejícím zvedá ten pan Zeman tlak, viďte? :-)

To je jenom dobře, je vidět, že se trefil a trefuje pořád dobře. Už to bylo zde potřeba, všechny ty reakce potrefených tomu dávají za pravdu.;-):-)

9 18
možnosti
MK

Ale kdepak Dušane. Mně Zeman tlak nezvedá. Jenomže mám pocit, že po Klausovi jsme se dostali z bláta do louže

14 2
možnosti
RK

R69a77d17i17m 53K72a19l55a47s

22. 8. 2013 11:23

Zeman posloužil jako velmi dobrý bič na lavírující politickou scénu a nejednotnou, rozhádanou, bývalou vládní koalici. Velmi dobře odhadl dění na politické scéně a místo přelapování na místě a zbytečného marastu dotlačil ČR k předčasným volbám.

Je to střelec... (pokud mám reagovat na titulek)... ale jeden z nejlepších.

5 9
možnosti
Foto

Bez ohledu na to, co si o Zemanovi myslím, je toto dost pravda. Co je však ještě důležitější, jaký má cíl, či kdo mu u toho sekunduje. Abychom se nedivili.

5 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
obyčejný pracující člověk, správce domény o vzdělávání a trhu práce www.vzdelavacisluzby.cz

Seznam rubrik